LPG-vartalohoito elvyttää ja parantaa

minusta
Terveys ja terveelliset elämäntavat

Terveys ja hyvinvointi ovat elämämme peruspilareita ja niiden hoitaminen on tärkeää meille jokaiselle. Mitä terveys ja hyvinvointi tarkoittavat, voidaan määritellä monella tavalla. WHO:n mukaan terveys on täydellisen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila. Määritelmä voi kuitenkin toimia vain ideaali tasolla, sillä sen saavuttaminen ei käytännössä ole mahdollista. Terveys on kokoajan muuttuva tila, johon vaikuttavat monet ulkoiset ja sisäiset asiat, etenkin se kuinka itse koemme ja määritämme terveytemme. Aihe on erittäin laaja ja pyrimme käsittelemään sitä blogissa monelta eri kannalta. Tervetuloa blogin pariin, sekä lukijaksi, mutta mielellään otamme myös vastaan kommentteja ja palautetta kirjoituksista sekä keskustelun avaukset aiheesta ovat myös tervetulleita.

Haku

LPG-vartalohoito elvyttää ja parantaa

20 April 2023
 Kategoriat: Health & Medical , Blog


LPG-terapia kehitettiin 1980-luvulla Ranskassa alun perin palovammojen arpikudosten hoitoon. Erityistä LPG:stä tekee alipaineella toimiminen, mikä kiihdyttää kudosten verenkiertoa. Laitteen moottoroidut imurullat syventävät hieronnan kosketusta kudoksessa. LPG-terapialla on lääketieteellisen hoitomuodon status ja usein terapiaa antavat fysioterapeutit.

Toimintaperiaate

Hoidettavaa pehmytkudosta käsitellään rullilla poikki- ja pystysuuntaan. Alipaineen aiheuttaman imun vaikutus verenkiertoon on iso, sillä verenkierto saattaa vilkastua jopa 500 %. Alipaine ja imu ulottuvat lihaskalvoihin usein tehokkaammin kuin käsillä suoritetussa hieronnassa. Palovammojen arpikudosten hoidosta LPG:n käyttö on laajentunut sidekudoshierontaan. Nykyään terapiaa voi saada niin fibromyalgiaan kuin huippu-urheilun aiheuttamiin vammoihin ja urheilusuorituksesta palautumiseen. Lipomassagen avulla voidaan myös antaa esteettisiä hoitoja, joilla pienennetään selluliitin määrää ja kiinteytetään veltostunutta ihoa.

Missä tilanteissa hoitoon

LPG-vartalohoito voi tähdätä sekä lääketieteellisiin että esteettisiin tavoitteisiin. Näin ollen hoidettava voi saada hoidon sairausvakuutuksen korvaamana tai voi hakeutua hoitoon itse maksavana asiakkaana. Kokovartalohoitoa on annettu jo parinkymmenen vuoden ajan CelluM6 Keymodule Médical® -laitteella. Se on tutkimusten mukaan ainoa terapiamuoto, joka todella tehoaa selluliittiin. Laitteella voidaan käydä läpi koko keho ja keskittyä erityisesti alueisiin, joissa on selluliittia. Myös kovan ja kivuliaan selluliitin käsittelyssä on saatu hyviä tuloksia.

LPG-hoitoa voidaan ottaa kirurgisen toimenpiteen jälkeen, jolloin palautuminen on nopeampaa. Sama koskee leikkausarpia ja niiden kiristävää arpikudosta, joka saadaan käsittelyllä joustavammaksi. Alaraajojen laskimoiden toiminnan parantamisessa on saatu paljon hyviä hoitotuloksia. LPG-terapia laskee raajojen turvotusta ja parantaa aineenvaihduntaa. Toipuminen lihasrevähdyksestä tai muusta pehmytkudosvammasta on todettu nopeammaksi alipainehoidon ansiosta. Fibromyalgiapotilaiden ohella myös reumapotilaat ovat saaneet helpotusta kroonisiin kiputiloihin LPG-terapiasta.

Koko vartalon hoidosta apua stressiin

Joskus on tarpeen hoitaa kehoa myös ennaltaehkäisevästi. Jokaiselle taitaa olla niskan seudun kiristys tai alaselän jäykkyys joskus tuttu tunnetila. Jotta kiristys ei pahene eikä kiputila kroonistu, on ennaltaehkäisy paikallaan. Monipuoliseen liikuntaan yhdistettynä LPG-vartalohoito tarjoaa apua lihasten rentoutukseen ja aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen. Samalla käsittelyllä sivutuotteena voi vartalokin hieman muokkautua ja kiinteytyä. LPG-vartalohoito tarjoaa koko kehon hemmottelua. Koska terapia myös tuntuu miellyttävältä, se vaikuttaa sekä psyykkiseen että fyysiseen hyvinvointiin. Alaset Import Oy on LPG-hoitolaitteiden maahantuoja.