Onko sinulla hankaluuksia saada nukutuksi? Apteekkituotteet netistä voivat olla avuksi

minusta
Terveys ja terveelliset elämäntavat

Terveys ja hyvinvointi ovat elämämme peruspilareita ja niiden hoitaminen on tärkeää meille jokaiselle. Mitä terveys ja hyvinvointi tarkoittavat, voidaan määritellä monella tavalla. WHO:n mukaan terveys on täydellisen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila. Määritelmä voi kuitenkin toimia vain ideaali tasolla, sillä sen saavuttaminen ei käytännössä ole mahdollista. Terveys on kokoajan muuttuva tila, johon vaikuttavat monet ulkoiset ja sisäiset asiat, etenkin se kuinka itse koemme ja määritämme terveytemme. Aihe on erittäin laaja ja pyrimme käsittelemään sitä blogissa monelta eri kannalta. Tervetuloa blogin pariin, sekä lukijaksi, mutta mielellään otamme myös vastaan kommentteja ja palautetta kirjoituksista sekä keskustelun avaukset aiheesta ovat myös tervetulleita.

Haku

Onko sinulla hankaluuksia saada nukutuksi? Apteekkituotteet netistä voivat olla avuksi

23 June 2022
 Kategoriat: Health & Medical , Blog


Univaje aiheuttaa voimakasta väsymystä. Univajeen seurauksena toimintakyky heikkenee, keskittymiskyky huonontuu, reaktiot hidastuvat ja olemme ärtyneempiä. Kaikki tämä altistaa univajeisen henkilön riidoille, virheille ja tapaturmille. Univaje voi johtua useista eri syistä, mutta onneksi apteekkituotteet voivat olla avuksesi. Esimerkiksi melatoniinillä on todettuja hyötyjä unettomuuden hoidossa. Apteekki netissä palvelee sinua vuorokauden ajasta riippumatta ja voit tilata tuotteet suoraan kotiisi. Voit myös tilata reseptilääkkeitä, kirjautumalla omakanta palveluun.

Melatoniinistä on apua unettomuuden hoitoon

Käpylisäkkeemme tuottaa melatoniinia, joten sitä on elimistössämme luontaisesti. Melatoniinin eritys alkaa illalla pimeän tullen ja sillä on univalmiutta lisäävä vaikutus. Melatoniinin eritys kehossamme on huipussaan yöllä kahden ja neljän välillä, se hiipuu aamuyöstä kun alamme hiljalleen virkistyä aamua kohden. Näin hormoni vaikuttaa vuorokausirytmimme säätelyyn sekä auttaa kehoamme sopeutumaan valoisan ja pimeän vaihteluun. Koska melatoniinillä on suora vaikutus vuorokausirytmiin ja elimistömme erittää sitä luontaisesti yöllä, ei sitä suositella esimerkiksi yövuoron jälkeen otettavaksi. Melatoniinia on saatavilla apteekista ravintolisinä, itsehoitolääkkeinä sekä reseptilääkkeinä. Itsehoitopuolella tuotteiden vahvuus vaihtelee yhdestä milligrammasta viiteen milligrammaan. Lisäravinne valmisteita löytyy nieltävien tablettien lisäksi myös imeskeltävinä tabletteina sekä suihkeina. Jos kokeilet melatoniinia ensimmäistä kertaa, suositellaan aloittamaan miedosta itsehoitotuotteesta, joka otetaan noin tunti ennen nukkumaanmenoa. Voit tarvittaessa kokeilla vahvempaa annostusta tai eri muodossa olevaa itsehoitovalmistetta. Jos tästäkään ei ole apua, käänny unettomuuden hoidossa lääkärin puoleen. Aina melatoniinista ei valitettavasti ole apua, mutta onneksi uniongelmien hoitoon on muitakin keinoja.

Raskaana oleville tai imettäville ei suositella melatoniiniä, mutta muuten itsehoitovalmiste sopii aikuisille tilapäiseen käyttöön, kuitenkin tarvittaessa kysy melatoniinin sopivuudesta apteekista tai lääkäriltä. Joskus melatoniinivalmisteiden käytöstä saattaa tulla tapa, jota ilman nukahtaminen voi tuntua hankalalta, tästä syystä melatoniinia suositellaan itsehoidossa vain tilapäiseen käyttöön. Seuraa melatoniinvalmistepakkauksen ohjeita annostelussa ja tarvittaessa kysy neuvoa apteekista tai lääkäriltä.

Melatoniini ja muut Apteekkituotteet voi tilata netistä helposti muutamalla klikkauksella. Saat verkkoapteekista helposti tietoa lääkkeistä ja niiden käytöstä. Verkkoapteekkisivustot tarjoavat myös hyödyllistä tietoa lääkkeiden yhteisvaikutuksista sekä haittavaikutuksista tuotetietojen tai artikkelien muodossa. Usein nettiapteekilla on myös asiakaspalvelu. Kun ostat apteekkituotteet netistä, on käytössäsi laajempi valikoima kuin kivijalkaliikkeessä. Lääkenetti tarjoaa apteekkituotteet netissä.